Ik ben Ron Weber en ik heb de uitdaging om mijn brede achtergrond ‘smal’ voor te stellen.

Nou daar gaan we; Vanuit mijn brede GGZ-achtergrond ben ik vanaf 2004 als Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige werkzaam in de huisartsenzorg. In 2006 ben ik dit gaan combineren met het GGZ-onderwijs en de verbinding met het sociale domein, denk hierbij aan netwerkgericht werken en wijkteams. Mijn kracht in deze is de vertaling van de praktijk naar het onderwijs en andersom. Dit maakt dat ik ook landelijk adviseer, meedenk en schrijf op onder andere het gebied van onderwijs, e-health, GGZ-richtlijnen en POH-GGZ.

Vanaf mei 2022 ben ik werkzaam als coördinator POH-GGZ bij ‘Alphen op Eén lijn’ en sinds juni dit jaar ben ik betrokken bij Rijncoepel als GGZ-adviseur. Voor mij een nieuwe rol om mee te denken in onder andere de implementatie van ketenzorgmodule Angst- en Stemmingsstoornissen.

Zelf heb ik ook te maken met de brede GGZ-ontwikkelingen in de huisartsenzorg, denk hierbij bijvoorbeeld aan de positieve gezondheid en leefstijl, maar ook de problemen met wachtlijsten en samenwerking op gebied van de GGZ en de druk die dit geeft in de huisartsenzorg.

Ik geloof vooral in samenwerken en daarvanuit kijken waar je kunt aansluiten bij iemands deskundigheid en kracht. De rol van adviseren zit vooral in ‘ontzorgen’, kennis verbreden en delen, om zo ook te voorkomen dat we overnieuw het wiel moeten uitvinden.

Kortom; waarmee kan ik je van dienst zijn?