24 november 2022

Pieter Stenger is benoemd tot bestuurder van Rijn en Duin, de nieuwe regio-organisatie voor de eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. Lodi Hennink is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Beide benoemingen gaan in op 1 januari.

Rijn en Dijn start formeel per 1 januari 2023 als coöperatie van 21 wijksamenwerkingsverbanden in Zuid-Holland Noord. De coöperatie heeft in aanvang een eenhoofdig bestuur, onder toezicht van een raad van commissarissen.

De kwartiermaker en bestuursleden van de huidige stuurgroep van Rijn en Duin, die voorbereidende handelingen treffen voor de coöperatie per 1 januari, zijn verheugd dat Pieter Stenger en Lodi Hennink zijn benoemd tot respectievelijk bestuurder en voorzitter van de raad van commissarissen.

Pieter Stenger en Lodi Hennink stellen zich graag even voor.

Pieter Stenger

“Mijn naam is Pieter Stenger. Samen met mijn vrouw woon ik in Berkel en Rodenrijs. We hebben twee kinderen van 22 en 24 jaar. Van oorsprong heb ik een bedrijfseconomische achtergrond. Na wat omwegen in andere sectoren ben ik sinds 2009 met veel enthousiasme werkzaam binnen de sector van zorg & welzijn. Eerst als bestuurder in de jeugdgezondheidszorg, daarna als interim bestuurder/directeur in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

De formele start van de coöperatie is per 1 januari 2023 een feit, maar er moet nog veel gebeuren. Ik heb ontzettend veel zin om samen met jullie verder te bouwen aan de coöperatie Rijn en Duin; een organisatie die concreet en zichtbaar kan bijdragen aan een effectieve samenwerking in de eerstelijnszorg. Mijn eerste weken zullen vooral in het teken staan van overdracht, vragen, luisteren en inlezen. Zo zal ik naast de contacten met de directe collega’s zeker ook locaties in de regio gaan bezoeken om een goed beeld te krijgen van het geheel. Vanzelfsprekend sta ik open voor initiatieven tot contact van jullie kant. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken en met jullie samen te werken!”

Lodi Hennink

“Mijn naam is Lodi Hennink. Geboren in Rotterdam, heb ik in die stad gestudeerd (rechten en economie), waarna ik mijn eerste baan kreeg bij Gist-brocades in de farmaceutische divisie. Dat was mijn eerste kennismaking met de medische wereld, niet wetende dat ik na een langere periode daar opnieuw in zou komen. Maar voordat het zover was, maakte ik de overstap naar de financiële wereld waar ik diverse management- en staffuncties heb gehad (Robeco, Interpolis, Achmea). In 2007 maakte ik mijn definitieve overstap naar de zorg en werd ik benoemd tot algemeen directeur van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Daarmee viel alles op zijn plek: een rol in de eerste lijn die vanaf het begin vertrouwd aanvoelde, mede omdat mijn echtgenote huisarts is.

Tien jaar heb ik mij met enthousiasme en motivatie in de eerste lijn bewogen om vervolgens in diverse sectoren toezichthouder te worden. Ik was en ben commissaris in de GGZ (Tactus Verslavingszorg), de Wlz (Rosa Spier Huis), bij een huisartsenpost (SHoKo), een consumentenorganisatie (Vereniging Eigen Huis) en een financiële instelling (ASN). Daarnaast ben ik governance-adviseur voor raden van toezicht/commissarissen met als thema het eigen functioneren als raad.

De rol bij Rijn en Duin past niet alleen verstandelijk, maar vooral ook gevoelsmatig heel goed bij mijn drijfveren en interesses. Bijdragen aan de organisatie van de eerste lijn in het gebied van Rijn en Duin, zie ik als een mooie kans om mijn kennis en ervaring te hergebruiken in het belang van u als medisch professionals. Ik kijk ernaar uit om in januari te starten en u in de loop der tijd te ontmoeten!”

Over Rijn en Duin

Rijn en Duin is per 1 januari 2023 de nieuwe regio-organisatie voor eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. De regio-organisatie ontstaat uit het samengaan van de zorggroepen Alphen op één Lijn, Rijncoepel en WSV Support en van Knooppunt Ketenzorg. Zorggroep Katwijk sluit aan als wijksamenwerkingsverband, evenals twintig andere wijksamenwerkingsverbanden (WSV-en) in Zuid-Holland Noord. Samen vormen deze WSV-en de coöperatie Rijn en Duin.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Mail of bel naar kwartiermaker Marianne Oomens via marianne@interimunlimited.nl / 06-14179095.