Samen voor 64.000 patiënten

Stichting Rijncoepel bundelt de krachten van vijf wijksamenwerkingsverbanden: ‘Noordwijk-Binnen’ en ‘Wantveld’ uit Noordwijk, ‘Stevenshof’ en ‘Zorgsaam Leiden’ uit Leiden en ‘VoorZorg’ uit Voorschoten. Samen maken zij zich sterk voor hoogwaardige zorg die de patiënt centraal stelt.

Samen voor 64000 patienten visual

Noordwijk-Binnen

Bij wijksamenwerkingsverband Noordwijk Binnen staan keuzevrijheid en zelfmanagement van de patiënt centraal. Apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners en psychologen zetten zich samen in voor preventie, zorg en herstel. De relatie met de ongeveer 8.000 patiënten is open en betrokken.

Lees verder

Stevenshof

Het wijksamenwerkingsverband Stevenshof staat voor integrale, wijkgerichte zorg voor de Stevenshof in Leiden. Onder het motto ‘de beste zorg dicht bij huis’ stelt WSV Stevenshof de behoeften van de ruim 11.000 patiënten centraal. Daarvoor doet swv Stevenshof onderzoek naar deze behoeften en werkt het samen met alle professionals en organisaties in en rond de wijk om het doel te realiseren: betere zorg, gezondere patiënten en beheersbare kosten.

Lees verder

VoorZorg

Wijkamenwerkingsverband VoorZorg bundelt de krachten van verschillende zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en diëtisten voor ongeveer 24.600 patiënten. Om patiënten met chronische aandoeningen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is een structurele en multidisciplinaire samenwerking tussen eerstelijns zorgverleners nodig.

Lees verder

Wantveld

Wantveld is een samenwerkingsverband van apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners, psychologen. Er wordt nauw samengewerkt met psychiaters, wijkverpleegkundigen en de thuiszorg in Noordwijk. De intensieve samenwerking van verschillende zorgverleners resulteert in deskundige, betrouwbare en vernieuwende zorg. De zorg wordt georganiseerd rond de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Bij Gezondheidscentrum Wantveld staan ongeveer 11.000 patiënten ingeschreven.

Lees verder

Zorgsaam Leiden

Zorgsaam Leiden is een wijksamenwerkingsverband tussen vier huisartsenpraktijken, drie apotheken, twee fysiotherapiepraktijken en een diëtist, in het zuid/westelijke deel van Leiden. Doelstelling is om de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen op een optimaal niveau te krijgen.

Lees verder