Samen voor 64.000 patiënten

Stichting Rijncoepel bundelt de krachten van zes samenwerkingsverbanden: ‘Noordwijk-Binnen’ en ‘Wantveld’ uit Noordwijk, ‘Stevenshof’ en ‘Zorgsaam Leiden’ uit Leiden en ‘GEZond Voorschoten’ en ‘Voorschoten’ uit Voorschoten. Samen maken zij zich sterk voor hoogwaardige zorg die de patiënt centraal stelt.
infografic Samen voor 64000 patienten 170523

GEZond Voorschoten

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst. Vlnr: Apotheker Karen , Fysiotherapeut , huisarts Jacqueline Zinkhoef, fysiotherapeut Katja van der Klaauw en a.i. bestuurder Rijncoepel Jan Heijs

Samenwerkingsverband GEZond Voorschoten bundelt de krachten van verschillende zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en diëtisten. Bij de aangesloten huisartsenpraktijken staan 10.000 patiënten ingeschreven. Het uitgangspunt is dat patiënt en zorgverlener samen beslissen. De patiënt doet hierin wat hij kan en de zorgverleners ondersteunen waar nodig.

Lees verder

Noordwijk-Binnen

Noordwijk Binnen-9958

Bij samenwerkingsverband Noordwijk Binnen staan keuzevrijheid en zelfmanagement van de patiënt centraal. Apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners en psychologen zetten zich samen in voor preventie, zorg en herstel. De relatie met de ongeveer 8.000 patiënten is open en betrokken.

Lees verder

Stevenshof

Stevenshof-9793

Het samenwerkingsverband Stevenshof staat voor integrale, wijkgerichte zorg voor de Stevenshof in Leiden. Onder het motto ‘de beste zorg dicht bij huis’ stelt SWV Stevenshof de behoeften van de ruim 11.000 patiënten centraal. Daarvoor doet swv Stevenshof onderzoek naar deze behoeften en werkt het samen met alle professionals en organisaties in en rond de wijk om het doel te realiseren: betere zorg, gezondere patiënten en beheersbare kosten.

Lees verder

Voorschoten

Voorschoten-0172-2

  Sterke eerste lijn is belangrijk De Nederlandse gezondheidszorg verandert. De sturende rol van de zorgverzekeraars en de verwachtingen van…

Lees verder

Wantveld

Wantveld-SAB-341524-041c

Wantveld is een samenwerkingsverband van apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners, psychologen. Er wordt nauw samengewerkt met psychiaters, wijkverpleegkundigen en de thuiszorg in Noordwijk. De intensieve samenwerking van verschillende zorgverleners resulteert in deskundige, betrouwbare en vernieuwende zorg. De zorg wordt georganiseerd rond de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Bij Gezondheidscentrum Wantveld staan ongeveer 11.000 patiënten ingeschreven.

Lees verder

Zorgsaam Leiden

voorbeeld-openingshaeder-RC3

Zorgsaam Leiden is een samenwerkingsverband tussen vier huisartsenpraktijken, drie apotheken, twee fysiotherapiepraktijken en een diëtist, in het zuid/westelijke deel van Leiden. Doelstelling is om de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen op een optimaal niveau te krijgen.

Lees verder