1 januari gestopt met roken? Of juist nu van plan om te stoppen? Volhouden kan best lastig zijn, vooral in bepaalde situaties. Ikstopnu.nl heeft deze situaties op een rijtje gezet en geeft goede tips om het vol te houden. Op de meest uiteenlopende vragen biedt Ikstopnu.nl een antwoord.

App van de Maand - ikstopnu2

Voor wie

Voor iedereen die wil stoppen met roken of na het stoppen het wel eens moeilijk heeft en wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Op moeilijke momenten even vergeten wat de voordelen van niet-roken zijn? Bekijk dan hieronder het ’10 voordelen filmpje’.

ikstopnuFlyerHoe past de Ikstopnu.nl in de behandeling?

Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u naar deze website verwijzen als u graag wilt stoppen met roken of als u klachten heeft die die door het roken worden beïnvloed. Ikstopnu.nl biedt u goede ondersteuning. U kunt hier zelfstandig mee aan de slag of het combineren met uw behandeling bij de praktijkondersteuner.

Goed geïnformeerd stoppen met roken

U kunt – eventueel samen met uw huisarts – zelf kijken welke informatie en hulp u wilt gebruiken:

Praktische informatie

Ikstopnu.nl is gratis beschikbaar. De persoonlijke ondersteuning bij de huisarts of praktijkondersteuner wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding van sommige online hulp of telefonische coaching verschilt per zorgverzekeraar.

Apps zijn ongekend populair bij patiënten en zorgverleners. Welke apps zijn nuttig en een waardevolle aanvulling op de behandeling? In deze rubriek brengen zorgverleners aangesloten bij Rijncoepel elke maand een goede app of website onder de aandacht. Bekijk hier alle geselecteerde apps.