App van de Maand - BackUp van 113-2

Voor wie

Voor mensen in crisis met zelfmoordgedachten of hun naasten.

Wat biedt de app?

De app is ontwikkeld om zelfstandig te gebruiken. Wil je hem liever samen invullen met een BackUp, dus een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Ook dat kan. Verwijs degene met wie je hem wilt invullen door naar de informatie voor derden die samen aan de slag willen met BackUp.

Hoe past de app in de behandeling van de patiënt?

Als u in behandeling bent bij een psycholoog in verband met klachten rond somberheid of uitzichtloosheid, wordt u meestal op de mogelijkheden van deze app gewezen. Deze app is natuurlijk geen vervanging van professionele hulpverlening. Denkt u aan zelfmoord, dan raden we u sterk aan om in therapie te gaan bij één van onze psychologen. Een gesprek met de huisarts kan ook een eerste stap zijn.

De elementen in de app zijn wetenschappelijk onderbouwd. De app is getest door zowel een experts- als gebruikersgroep en door beide groepen positief ontvangen. Er wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd om de app te evalueren en indien noodzakelijk aan te passen.

Meer informatie

Kijk op de website van 113 Zelfmoordpreventie.
Apps zijn ongekend populair bij patiënten en zorgverleners. Welke apps zijn nuttig en een waardevolle aanvulling op de behandeling? In deze rubriek brengen zorgverleners aangesloten bij Rijncoepel elke maand een app of website onder de aandacht. Bekijk hier alle geselecteerde apps.