De winter komt eraan en de feestdagen staan weer voor de deurVeel mensen gaan in deze periode op bezoek bij vrienden, familie of naar een restaurant of café.  Heeft voor het nieuwe jaar goede voornemens om gezond en fit te blijven? Om minder alcohol te drinken?

App van de Maand - thuisarts en alcohol2

Voor wie?

Voor iedereen die gezond en fit wil blijven. Ongezonde gewoontes zijn verslavender dan u denkt. En veranderen is best moeilijk. Daar mag u best hulp bij vragen.

Wat biedt de app?

De app Thuisarts.nl biedt betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts, waaronder ook ondersteuning voor een gezonde leefstijl. Zo kan de app u helpen bij uw voornemen minder te drinken.

  • Bekijk de video ‘minder drank’
  • Noteer in het alcoholdagboek hoe vaak en hoeveel u drinkt.
  • Bedenk wat alcohol voor u betekent en wat de nadelen en risico’s van drank zijn.
  • Wilt u minder gaan drinken? Bespreek het met uw huisarts.

Praat eens met uw huisarts of praktijkondersteuner over uw drinkgewoonten. Stap voor stap kunt u gezonder gaan leven. Op de app staat veel informatie die u buiten de spreekkamer nog eens rustig na kunt lezen of kunt gebruiken om uw gewoontes te veranderen.

Praktische informatie

De Thuisarts.nl app is gratis app geschikt voor:  iOs en Android.

Meer informatie

Meer informatie over een gezonde leefstijlvindt u op de website van Thuisarts.nl. U kunt ook op internet een cursus volgen om minder alcohol te drinken, bijvoorbeeld op Minderdrinken.nl.

Apps zijn ongekend populair bij patiënten en zorgverleners. Welke apps zijn nuttig en een waardevolle aanvulling op de behandeling? In deze rubriek brengen zorgverleners aangesloten bij Rijncoepel elke maand een app onder de aandacht. Bekijk hier alle geselecteerde apps.